Stap 1
Benchtraining hond: Leg regelmatig wat lekkers in de bench, zodat uw hond uit zichzelf de bench ingaat en daarvoor beloond wordt. Geef ook al zijn maaltijden en tussendoortjes in zijn bench, zodat hij aan zijn bench went. Laat het deurtje gewoon openstaan. Uw hond is klaar voor stap 2 als hij zijn eten rustig in zijn bench opeet.

Stap 2
Benchtraining hond : Breng uw hond naar de bench als hij overdag wil gaan slapen. U kunt hierbij een commando geven op het moment dat hij de bench ingaat, bijvoorbeeld ‘plaats’ of ‘bench’. Als uw hond uit zichzelf of op uw aanwijzing in de bench gaat liggen, beloont u hem met iets lekkers of een aai. Laat ook nu het deurtje openstaan. Gaat uw hond regelmatig in zijn bench liggen slapen? Dan is het tijd voor stap 3.

Stap 3
Benchtraining hond : Geef een maaltijd of kluif in de bench en sluit het deurtje zodra uw hond begint te eten. Open het deurtje weer vlak voordat hij uitgegeten is. Als uw hond gaat piepen is het belangrijk dat u hem negeert. Doe het deurtje niet open en geef hem geen aandacht, daarmee beloont u zijn gedrag wat er in zal resulteren dat hij dat gedrag zal herhalen. Op het moment dat hij stil is, opent u het deurtje terwijl u uw hond verder negeert. Blijf oefenen tot uw hond rustig in de bench blijft liggen, zelfs als het deurtje voor langere tijd gesloten is. Ga vervolgens na het sluiten van het deurtje de kamer uit en rek de tijd dat u wegblijft steeds iets uit. Blijft uw hond rustig in de bench liggen en kunt u een half uur uit het zicht blijven zonder dat hij onrustig wordt? Dan is het tijd voor de laatste stap.

Stap 4
Benchtraining hond : Nu is het tijd voor het daadwerkelijk van huis gaan. Breng uw hond rustig naar de bench, geef hem iets lekkers en sluit het deurtje. De eerste keer dat u weggaat, is het heel belangrijk dat u slechts kort wegblijft. Die tijd rekt u steeds iets uit. Haal de hond niet uit zijn bench als hij zit te piepen wanneer u thuiskomt, maar wacht tot hij stil is.

Bron: www.hondentrainingen.nl

 

Een Snugglepuppie kan uitkomst bieden!
 
De SnugglePuppie heeft een kloppend hartje dat het moederhart nabootst, verder zitten er twee warmte zakjes bij die na het open van de verpakking, activeren doordat er zuurstof bijkomt, en dan 20 uur warmte geeft aan uw puppie door het warmtezakje in de SnugglePuppie te plaatsen. De pup zal er heerlijk op gaan liggen slapen.
Er zit ook een her vulbaar zakje bij zodat u deze met kersenpitten kunt vullen en door even ligt op te warmen in de magnetron weer in de SnugglePuppie kunt plaatsen, dus werkt ook weer als warmte kruik.
Het vertouwde gevoel van het kloppend hartje en de warmte van de SnugglePuppie, geven uw pup een behaaglijk gevoel en zal zo heel snel wennen aan zijn nieuwe omgeving.
Zo voorkomt u groot deel stress voor u en de pup. De pup zal u niet de hele nacht uit uw slaap houden door te liggen huilen of blaffen, omdat hij zijn moeder en het vertrouwde van zijn moeder mist.
Dit vertrouwde gevoel geeft de SnugglePuppie aan uw pup. Uw pup gaat lekker liggen slapen in de bench of mandje op zijn SnugglePuppie.